Jul – Sådan laver du julepynt. Links til ekstramateriale

Skabelon til snydefrimærker, 2 størrelser
Snydefrimærker_beskrivelse – PDF – Download beskrivelse og læs først.
Skabeloner: Frimærkeskabelon 1 PNG og Frimærkeskabelon 2 PNG – Download til din computer og brug dem som beskrevet i ‘Snydefrimærker beskrivelse’.

Skabelon til kurv, nisse og pingvin
Papirskabeloner PDF – Download PDF og print.

Skabelon til snemand, hjerte og engel
Filtskabeloner PDF
– Download PDF og print.

Strimmelfigur – hjerte, kugle og musetrappe
Film_Se hvordan du laver strimmelfigurer.

Måske har du lånt bogen på biblioteket, eller har den selv, og har set der er links fra bogen til ekstramateriale, der kan downloades gratis. Det finder du her. Klik på lænkerne, så får du adgang til arbejdsark og skabeloner:

Lektørudtalelse
Kort om bogen: Hobbybogen til de 4-8-årige børn, der sammen med deres voksne medhjælpere her kan finde inspiration til hyggelige krea-aktiviteter i julemåneden. Bogen vil med sine enkle og nemme opskrifter vække glæde og skabertrang, både derhjemme og – måske især – i landets daginstitutioner.
Beskrivelse: Her præsenteres en række idéer til julepynt, der kan laves med mindre børn. Bogen byder på klassikere som fx kogledyr, guirlander og flettede hjerter og flere genbrugsmaterialer finder anvendelse i de kreative udfoldelser. Således bliver korkpropper, æggebakker og gamle konservesglas taget i brug og forvandlet til alt fra nisser og lanterner til små julepingviner. Alle fremgangsmåder er beskrevet ved hjælp af trin for trin anvisninger med tekst, tegninger og farvefotos, og ved hvert projekt findes en oversigt over anvendte materialer og sværhedsgrad. Forfatteren er grafisk designer.
Vurdering: Mange er bogens idéer er set før, men bogens layout er fint og indholdet lettilgængeligt. Alt er overskueligt og grundigt beskrevet. Projekterne spænder bredt fra helt enkle klip til de lidt mere avancerede og er inddelt i sværhedsgrader fra 1-5, så børn helt ned til 4 års alderen kan være med. Flot og indbydende forside.
Andre bøger om samme emne/genre: I Sabine Lemires Julebogen er der flere kreative december-sysler til store og små og desuden også en række opskrifter.
Til bibliotekaren: Hvert år ribbes hylderne for julebøger, og der er altid brug for fornyelse, måske i særlig grad på hobbyområdet. Denne kan sagtens supplere samlingen.
Lektør: Signe Rugtved Andersen